Record de l’infern. Imatges de l’incendi

Drets d'imatge: Jordi Vidal
Drets d’imatge: Jordi Vidal

L’incendi ha passat. Ara el paisatge ha canviat. D’aquí a uns anys haurà tornat a canviar i ja no tornarà a ser com el veiem fins el 26 de juliol de 2015.

Durant l’incendi em consta que moltes persones van fer fotos dels diferents escenaris i moments de l’incendi, des de la Base de Control, situada al Pavelló d’Esports d’Òdena fins les que es van fer a primera línia del incendi.

Em consta que al menys dos fotògrafs van fer fotos de l’incendi, dos professionals.
Crec que ara, en calent, mala paraula quan es parla d’un incendi, seria bo recollir les imatges del desastre. Segurament d’aquí a deu anys, quan parlem de l’aniversari d’aquell fatídic 26 de juliol de 2015, fora bo recordar-lo, perquè no perdre la memòria ens ajudarà a tots a no cometre els mateixos errors i a millorar.

Drets d’imatge: Jordi Borràs

Aquesta imatge del bomber és de Jordi Borràs, és un fotògraf de premsa freelance que treballa per diferents mitjans. Entre d’altres temàtiques en Jordi Borràs s’ha especialitzat amb els grans incendis. La imatge la va penjar ell mateix al twitter i ell mateix la va catalogar com la que ell considerava la millor imatge de les que havia fet a l’incendi d’Òdena. La imatge té molta força, la cara del bomber, les flames de fons, la mànega a tope, la imatge la trobo espectacular.

JordiVidal.IFOdena
Drets d’imatge: Jordi Vidal

L’altre fotògraf és de casa. Es tracta del Jordi Vidal, igualadí, aficionat a la fotografia, cada vegada més professional, i a tot el que cremi gasolina, un altre mala paraula parlant d’un incendi, i un aficionat al motor que li ve de família. Ell va penjar al Facebook unes quantes imatges espectaculars fetes de diferents punts de la comarca amb diferents angles de l’incendi. Podeu trobar algunes imatges del Jordi Vidal al seu Facebook. Aquí en deixo una d’elles.

Suggereixo que l’Ajuntament d’Òdena es faci seves aquestes imatges. Cal tenir-les a l’arxiu municipal. Cal que l’Ajuntament arribi a acords amb els dos fotògrafs per poder disposar, sempre sense afany de lucre, de totes les fotos que van fer.

Apart, l’Ajuntament podria fer una crida als ciutadans que van fer fotos durant l’incendi que les facin arribar a l’Ajuntament d’Òdena. Potser moltes no tindran la qualitat dels fotògrafs professionals, però segur que en algun cas una imatge feta amb un mòbil pot aportar també molta informació.

Aquí ho deixo.

En el proper ple ho proposaré al nostre govern municipal. Amb el Jordi Borràs ja hi he contactat i està obert a parlar-ne. El Jordi Vidal nos serà l’excepció.

Felicitats fotògrafs per la vostra feina