El Govern del PSC cobrarà un 40% més que el de CiU/ERC

RetrbucionsStgmes.AmbNotesEl passat 9 de juliol es va fer l’anomenat Ple del Cartipàs. Entre els molts temes de l’Ordre del Dia hi havia el de fixar les retribucions dels regidors.

El Grup Municipal de CDC va votar en contra de la proposta del PSC, també ho va fer ERC.

Per començar pel final afirmo, i les dades no han estat rebatudes pel PSC almenys de moment, que el govern d’Òdena cobra un 40% més que el govern del mandat anterior (CiU / ERC). Aprofito per recordar que quan CiU/ERC va entrar al Govern el 2011 vam establir unes remuneracions exactament d’un 15% per sota de les que cobrava el PSC fins aquell moment.

Altra cop el PSC ha tornat a caure en la fórmula mixta de:
1.- Qui ja té una feina cobrarà per indemnitzacions per assistència a òrgans col•legiats.
2.- Qui està a l’atur cobrarà un salari amb una dedicació concreta. En el cas de 2 regidors la dedicació serà de 30 hores.
Tornem a la fórmula que no se sap quan es treballa ni quan cobraran i que dificulta els comptes clars del que cobraran.

Retribucions 2015 2019 és el document pdf que podeu descarregar que explica quan acabaran cobrant els regidors de govern del PSC-Òdena Progrés (progrés???)

El passat dimarts dia 21 de juliol vaig donar una còpia del quadre de retribucions la Regidora d’Hisenda Sandra Fernández per que em corregís si hi havia algun error. A hores d’ara no m’ha dit res. He fet el quadre i aquest escrit perquè la Regidora va dir al Ple que les retribucions pujaven una “miqueta més”. Malament si qui porta les finances de l’Ajuntament considera que un 40% és una miqueta més.

El problema a més rau en que l’Alcalde Guisado no tindrà dedicació, no ja a jornada completa, ni tan sols dedicació parcial. Seguirà treballant a la feina que tenia (de 8 a 12,30 i de 15 a 19 (crec). Res a objectar, però cal recordar que ell sempre s’ha omplert la boca defensant un salari perquè les classes treballadores poguessin dedicar el seu temps a fer de regidors. Ara és el primer que no deixa la seva feina habitual, pretén fer d’alcalde i es munta unes indemnitzacions que li reportaran no menys de 15.698,64€/any.

Vull, recordar que en el mandat anterior Guisado tenia dedicació exclusiva a l’Ajuntament.
Ara res de dedicació, i tot això amb un equip que “navega” per l’ajuntament i que “no toca ni quarts ni hores”. Això no ho dic jo si no que m’ha arribat per diferents costats.

Crec que Guisado s’equivoca del tot no dedicant ni que sigui mitja jornada a l’Ajuntament. Recordo també que Guisado va criticar les 25 hores que Casanova dedicava a Ajuntament quan era alcalde per 18.900€/any i ara ell per unes quantes reunions s’embutxaca 15.698,64€/any
Un altre problema que s’està generant és que difícilment pot atendre les sol•licituds de reunions que ciutadans i empreses li demanen. Això tampoc ho dic jo si no ciutadans i empreses que els costa que els donin hora de reunió per tractar temes d’interès.

I és clar, no tenir dedicació, ni que sigui del 50% per dirigir un ajuntament, comporta que algú ha de fer la feina, també la dels “navegants”.

En el mateix ple es va aprovar la creació d’una plaça laboral nomenada a dit per l’alcalde. És el que s’anomena “càrrec de confiança”. Aquest càrrec estarà remunerat amb 23.703,00€/any, per una dedicació de 30 hores/setmana.

En resum, mireu que espavilat és en Guisado, jo no faig la feina, m’embutxaco 15.698,64€/any i em contracto a algú per fer la feina i el pago amb diners dels ciutadans, 23.703,00€/any.

Amb tot això tenim un alcalde (i ex alcalde que té 28 anys d’experiència com a regidor) que no hi dedica temps i un càrrec de confiança (que a dia d’avui encara no es coneix) que haurà de fer la seva feina.

Quan pagarem per l’operació #jonovinciunaltreemfalafeina: 39.401,64€/any (Alcalde + càrrec de confiança)

Home, jo feia la feina amb dedicació completa per 34.448,54€ i estava sempre al peu del canó i atenent tothom. Mai vaig demorar una reunió més d’una setmana i molta gent venia a l’ajuntament a parlar amb mi i els atenia sobre la marxa si no tenia una altra reunió en aquell moment. Ara això no va així.

I qui serà el nou càrrec de confiança? No ho se. Vaig preguntar a la Regidora de Governació, Hisenda, Ocupació i Recursos Humans, Transport públic, Atenció ciutadana i Transparència Sandra Fernández qui era la persona escollida i quins requisits havia de tenir una persona per ocupar una plaça i fer les següents tasques segons consta en l’acta del ple de juliol: “Suport a l’Alcaldia, de coordinació entre les diferents àrees i de comunicació de l’actuació de govern municipal”.

La resposta va se: “FP2”. Cap exigència en aspectes tècnics, cap experiència en llocs similars, cap formació específica. Em va dir que no sabia qui seria. Em sembla que la regidora encara ara es pensa que m’ho vaig creure que no sabia qui seria….

Sense saber el nom m’atreveixo a dir, per les informacions que m’arriben, que els criteris per la contractació de la plaça de “càrrec de confiança” seran:
1.- Ser amic, o amiga
2.- Estar a l’atur
3.- Cap experiència en gestió municipal ni gestió de res de res
Si no és així rectificaré.

A casa meva d’això en diem nepotisme. Veurem. Espero pacient.

Senyors del PSC. Fer feina, tenir responsabilitats municipals, i no cotitzar a la Seguretat Social és un engany a la ciutadania i una estafa a la Seguretat Social. Vostès mateixos al mandat 2007/2011 van rectificar quan cobraven per assistir a reunions i van passar tots a cobrar per dedicació i cotitzar a la Seguretat Social, bé tots menys un, però això ja es un altre tema que millor que no en parlem, ara almenys.