Adéu Facebook

frases-de-intolerancia-de-Antonio-Machado-01

Amb aquest comentari que ara penjo al Facebook d’Òdena a Fons, i que igualment, penjaré al mur del meu propi Facebook i a sintagmes.cat, dono per acabats els meus comentaris i posts en resposta a gent intolerant que ni busca l’acord, ni accepta les raons. Tampoc té sentit respondre amb arguments quan qui els ha de llegir o no és capaç d’entendre’ls o simplement no li interessa la veritat o el contrast d’opinions.

 

Quan un té ganes de mentir, desacreditar i simplement fer mal, dedicar temps a respondre i a argumentar no té cap mena de sentit i és temps que puc dedicar a altres coses.

 

Sorprèn més encara que els comentaris entrin a nivell personal quan aquest és un terreny on ningú hi hauria d’entrar, probablement pensant que ho pot fer perquè ostento un càrrec públic. Ha estat realment sorprenent llegir comentaris sobre mi, de la meva vida privada o empresarial de gent amb qui mai he creuat una sola paraula i ni tant sols saben res de la meva vida ni jo de la seva.

 

Uns mesos abans de les eleccions municipals del 22 de maig de 2011 vaig deixar de col·laborar com a opinador a l’anopiadiari.cat. Em va saber greu haver-ho de deixar, m’ho passava bé i m’ajudava a reflexionar i ser crític. Les raons van ser exactament les mateixes que ara em porten de oblidar el Facebook. Intolerància, anonimat, mentides, etc. Els comentaris que de manera lleugera deixava passar la redacció de l’anoiadiari.cat no em permetia seguir en un espai on tothom, portant la llibertat molt més enllà del que entenc seria raonable.

 

Accepto el que es digui del nostre govern que ho hem fet tot malament i que ho seguirem fent tot malament, cosa que evidentment no comparteixo. De fet quan portàvem una setmana al govern ja deien que ho fèiem tot malament i que no ens guanyava el que cobrava, el que demostra que l’únic interès és mentir, provocar o simplement dir mitges veritats, que sovint és pitjor. A partir d’aquí no cal capficar-se en aclarir coses perquè simplement no hi ha interès en voler-les aclarir i en alguns casos ni la capacitat per entendre-les.

 

Una altra raó per deixar el Facebook és que on més s’insulta i on més es demanen respostes per part del govern o de mi, és on no hi puc posar comentaris ja que no m’està permès fer-ho. Per si això no fos poc, els comentaris fets pels més ‘amics’ ni tant sols són visibles per mi i m’arriben per tercers.

 

Demano disculpes a qui esperava que el Facebook pogués ser un espai raonable de debat. Ni és raonable ni és per debatre

 

Qui vulgui conèixer què penso ja sap on trobar-me. I qui no ho sàpiga ho doncs ho pot fer a:

L’Ajuntament 93 801 7434

pep.sole@odena.cat

Bloc www.sintagmes.cat

Twitter @pepsolev

 

Apa doncs, ha estat un plaer!

 

NOTA: El mur del meu Facebook personal està reservat exclusivament als amics i família. No hi acceptaré cap comentari que jo consideri, agradi o no, sortit de to, insultant o intolerable.

Als més amics, sabeu que la vostra crítica és sempre benvinguda, m’agradi o no.