Sobre els procediments que tant denunciava Guisado

transparencia

En pocs dies, el cap de llista del PSC d’Òdena s’ha saltat les bones maneres i la cortesia i, sobretot, el procediment.
Només he tingut dues situacions amb el nou Alcalde i en les dues ha passat dels caps de llista i regidors que no són del PSC.

1a SITUACIÓ: DIA 13 DE JUNY DE 2015. ELECCIÓ DEL NOU ALCALDE
EL Secretari de l’Ajuntament, uns dies abans de l’elecció de l’Alcalde fruit del resultat de les eleccions del passat 22 de maig, ens va convocar als tres cap de llista electes per organitzar el procediment a seguir durant el ple de l’elecció del nou alcalde.

Acceptat el càrrec, vam acordar com s’havia fet el 2011, que es procediria a que cada cap de llista explicaria si es presentava de candidat i el per què. Seguiríem amb un torn de paraula en el que intervindríem primer Francisco Guisado, en segon lloc Carles Casanova i tancant els torns jo mateix.

Una vegada escollit el nou alcalde, i a la vista que tot apuntava que seria Guisado qui seria escollit nou alcalde, es va pactar que s’obriria un nou torn de paraula, aquesta vegada però en l’ordre invers. Primer jo, en segon lloc Casanova i tancant els torn el nou proclamat amb tota seguretat alcalde Francisco Guisado.

Doncs bé, qui va assistir al ple va poder comprovar que els primers torns de paraula es van complir rigorosament com havíem pactat. El segons torns, els que s’havien de fer després de l’elecció de Guisado, ja no es van fer. Guisado va agafar el micro, va deixar anar el seu discurs o va donar el ple per acabat i cap a casa. Pacte pel aires. Pim, pam.

Si els cap de llista de ERC i de CiU esperaven dir alguna cosa com estava pactat doncs que s’aguantin. I això que ho vam pactar els tres i amb el amb el Secretari de testimoni.

2A SITUACIÓ: MANCA DE PROCEDIMENT I DE FALTA DE MANERES ÉS LA QUE HE POGUT VEURE A LA WEB I A LA PREMSA SOBRE L’ELECCIÓ DELS RESPONSABLES DE LES ÀREES DEL NOU GOVERN.
Un dia d’aquest s’ha de convocar un ple extraordinari, l’anomenat ple del cartipàs, per aprovar tot un segut de propostes entre les quals hi ha per exemple l’elecció dels tinents d’alcalde, les remuneracions dels regidors, els representants als diferents òrgans de govern, etc.

Doncs bé, aquest ple en el moment d’escriure aquest escrit encara no s’ha convocat i la premsa ja publicat els responsables de cada àrea, i el ple ni s’ha fet i ni tan sols s’ha convocat, ni lògicament s’ha aprovat res.

No discuteixo que Guisado té majoria absoluta, però jo em pregunto, quin tarannà es aquest que abans que els regidors del Consistori d’Òdena sàpiguen les decisions que es van a prendre ja surti a la premsa quines seran aquestes decisions. També ho podeu comprovar a l web municipal.

Aquests dies la premsa va publicant els resultats dels plens dels diferents pobles de la comarca on es prenen les decisions del proper mandat. A Òdena ja es publiquen sense fer el ple.

Manca de tacte, d’ètica, tarannà poc democràtic i menyspreu del Consistori.

De moment dues actuacions i totes dues mancades del mínim procediment i de manera de fer, i això que en el ple de l’elecció tot eren floretes de Guisado a la nova manera de fer política que demanen els ciutadans. Aquesta majoria absoluta del PSC donarà tema per llarg….

Crec recordar que des de l’elecció de l’alcalde (13 de juny), aquest té 30 dies per convocar el ple del cartipàs. Ja li queda poc.

Alguns punts del programa guanyador del PSC:
RESPECTE: Respecte per l’adversari polític
DEMOCRÀCIA I TRANSPARÈNCIA: a favor d’un govern local més democràtic, eficient, transparent i honest.
DEMOCRACIA: Firmaremos un compromiso ético a favor de un gobierno local más democrático, eficiente, trasparente y honesto.
Deixem passar els 100 dies, però si aquesta és l’ètica i el tarannà de Guisado i la majoria absoluta del PSC i a la vsita del seu programa electoral, no vull pensar com serà la resta de mandat!!!

NOTA: La imatge que ilustra aquest post és de la web de UPyD