Per què el Carles Casanova d’ERC no vol ni parlar amb mi

Carles-cercleAquest dies molts odenencs em pregunten què va passar amb Esquerra quan érem socis de govern.
Els estranya que en un programa electoral es digui que no donaran suport a candidatures on hi hagi el Pep Solé i la Ramona Vila.
Al final la pregunta repetitiva és: Per què el Carles Casanova no vol parlar res amb el Pep Solé i la Ramona Vila tal i com està escrit al programa electoral d’ERC i ni tan sols, segons va manifestar també als mitjans de comunicació, parlarà mai de política amb mi?
El Carles Casanova mai voldrà pactar ni negociar amb el Pep Solé per les següents raons.

Perquè el Carles Casanova sap que en el pacte anterior ell va acceptar per escrit que tindria sempre una dedicació de 15 hores però en canvi es va posar un salari de 25 hores, hores que mai va fer. De fet ni va fer mai les 15 hores setmanals ni quan era alcalde. Això si, va cobrar cada mes les 25 hores. Com podia haver fet 25 hores setmanals, més les que fa a l’Escola Mowgli, més portar el Futbol, més assajar i fer concerts amb la seva Cobla. Del tot impossible.
Cobrava 18.900€ bruts/any quan s’havia establert que cobraria el mateix que la resta de regidors de govern (10.025€ bruts/any per la mateixa dedicació i així consta en l’acord de govern.

Perquè el Carles Casanova sap que quan vaig ser jo l’Alcalde vaig passar a controlar les dietes de desplaçaments dels viatges que passava el Carles.
Mentre jo no vaig ser alcalde no sabia què passava. Quan vaig ser l’alcalde vaig exigir conèixer i signar totes les dietes que passaven els regidors. Va ser llavors quan vaig veure que hi havia desenes de viatges injustificables de quan ell era alcalde. Viatges sense concretar ni els destins ni la finalitat ni tiquets. El Carles sap que si jo estic en un govern ell no podrà passar dietes falses.
Perquè el Carles Casanova negociava els contractes per sota ma, com el de les fotocopiadores sobre el qual jo he hagut de callar tantes vegades a les preguntes del PSC. Un contracte que per cert mai va ser fiscalitzat ni conegut abans de signar per Secretaria-Intervenció ni signat davant de la Secretària. Encara ara no està signat. Un contracte major que va infringir tota mena de rigor i va ser mancat de la legalitat que calia. Aquest contracte va ser el que després a la Junta de Govern el propi Carles ens va posar a votació i al qual nosaltres vam donar suport donat que vam confiar amb ell, abusant de la nostra confiança. El Carles sap que amb mi a l’Ajuntament la contractació es fa sempre sota la supervisió dels tècnics i davant el Secretari.
Perquè la Regidora d’Educació d’ERC va gestionar desenes d’ajuts de transport escolar pels quals es van pagar milers d’euros, amb sol·licituds de dubtosa legalitat en no haver estat signades pels titulars. El Carles sap i els familiars saben que amb mi al Govern les sol·licituds se signen totes com ja vam fer després d’apartar ERC del Govern el passat febrer.
Perquè el Carles Casanova practica l’abús de poder del càrrec d’alcalde quan demana als proveïdors amb concessions administratives des de la seva posició d’alcalde perquè siguin sponsors del Centre d’Esports Òdena. Amb mi al Govern això és impensable.
Perquè el Carles Casanova no té en compte els pressupostos quan aquests són per serveis dels seus amics i parents i pugen més que els pressupostos d’altres empreses i pressiona per agafar el del parents. Prioritza sempre al parent i amic per sobre de l’interès general de tots els odenencs. Em mi al Govern SEMPRE s’adjudica a la millor proposta.
Perquè el Carles Casanova sap, com a President del Futbol, que va pactar amb mi i amb el Regidor d’Esports que el Futbol disposaria per la temporada 2014/2015 d’una subvenció de 18.000€ i per la temporada 2015/2016 baixaria a 12.000€ i això sap que amb el Pep Solé s’aplicarà l’acord i al seu club no li interessa que baixi i probablement la seva Junta ni ho sap.
Perquè el Carles Casanova sap que la meva intenció és posar comptadors de fotocopies i identificar qui les fa i això li impediria tenir la “copisteria” del futbol a l’Ajuntament com ja va denunciar diferents vegades el PSC i jo mirava cap a una altre costat perquè teníem un pacte de govern.
Perquè el Carles Casanova gestionarà els convenis de les entitats sense transparència, englobant la suma total en una sola xifra (així ja consta com va dir l’en l’acta de la Junta de Govern de 2014) per diluir la subvenció del futbol i amagar als ciutadans la informació a la que tenen dret a conèixer. Em mi al Govern, els convenis seguiran sent detallats per cada entitat i sempre públics en els seus termes.
Finalment els ciutadans s’haurien de preguntar per què el Carles Casanova no accepta un debat electoral dels cinc candidats. No l’accepta perquè només ell té coses a amagar i li fa por haver de respondre segons quines coses que li preguntaria jo davant dels ciutadans.
A manca de debat, tampoc contesta a les preguntes que un ciutadà li va fer i que només responem PSC, PxC i CiU.
Perquè aquesta manca de democràcia i transparència? Perquè el Carles sempre té moltes coses a amagar.

No treballo amb enquestes d’Òdena, però crec que no és agosarat afirmar que a les eleccions de diumenge cap grup polític disposarà de majoria absoluta.

Els partits doncs que disposin de regidors hauran de decidir amb qui cal pactar i qui voldrà carregar amb la motxilla i les implicacions que tindrà a l’hora de pactar, no pas amb Esquerra Republicana de Catalunya que és un gran partit, si no amb el Carles Casanova.

Ara els ciutadans es preguntaran probablement perquè el Pep Solé surt ara amb això si eren companys de govern?

Les “parelles” que pacten accepten els defectes de la seva parella perquè tots en tenim i tots som humans. Totes les parelles coneixen els defectes de l’altre membre i mentre són parella difícilment surten a la llums els defectes. El cert és que amb ERC això ja no era així ni quan érem parella. De fet ja des del moment que jo vaig ser escollit alcalde el 2013 va renunciar a ser parella de govern. Els ciutadans recordaran els pasquins grocs plens de mentides, mitges veritats i insults.

Pasquins dient que faria un referèndum sobre l’Avinguda de Manresa i que encara tots esperem. Això si, érem parella però va votar en contra del projecte de tot el Govern del qual ell formava part de l’Avinguda de Manresa després de treballar-hi plegats durant tres anys. Mai vam respondre ni jo ni CiU a cap pasquí. Sempre vam ser respectuosos amb la “parella”.

Ara s’ha acabat. Passades les eleccions recollirem tota la documentació de tots els elements que crec s’han fet il·legalment i/o amb frau de llei i amb malversació de cabals públics i ho portarem a la fiscalia, perquè creiem que les coses no només es diuen si no que es fan.

Tot té un límit i sempre hi ha línies vermelles que no s’haurien de traspassar i quasi dos anys callant no podia acabar amb silenci.

He esperat a l’últim dia per no posar sobre la campanya tanta misèria política. Els ciutadans però han de saber ens mans de qui posen els seus diners i la gestió de l’Ajuntament.

NOTA 1: Qui em coneix sap que jo en política no menteixo i per tant sap que tot el que dic ho recolzo amb documentació. Mai vaig de farol, simplement perquè no jugo mai al pòquer i no en tinc necessitat.

NOTA 2: Puc entendre que els ciutadans se sentin ara defraudats amb el que explico després d’haver estat quasi 4 anys amb el Carles Casanova al Govern. Jo només vull que se sàpiga a quin personatge tenim com a cap de llista d’ERC per confiar el nostre municipi. Totes les altres opcions polítiques democràtiques i no xenòfobes em semblen totes legítimes per ser votades, encara que seria feliç de poder tornar a comptar amb la confiança del ciutadans d’Òdena.

NOTA 3: El meu mandat com alcalde només ha estat de 2 anys i per tant m’agradaria poder continuar i acabar tots els projectes iniciats en aquests dos anys. Crec que Òdena hi guanyarà per transformar-lo amb un veritable poble de qualitat.

2 thoughts on “Per què el Carles Casanova d’ERC no vol ni parlar amb mi

Comments are closed.